tirsdag 1. februar 2011

Søkemotoroptimalisering Bergen

Hvorfor bør du som bedriftseier eller bedriftsleder i Bergen benytte deg av søkemotoroptimalisering?

Fordi de gamle markeds og media-strategiene ikke lengre virker like godt som de en gang gjorde. Og fordi kundene dine finnes på Internett.

Som vi vet krever dagens konkurranseutsatte marked at enhver bedrift har en god tilstedeværelse på Internett... Men det alene er ingen garanti for suksess. På internett må du ha høy distribusjon, synlighet og tilstedeværelse. Heldigvis trenger det ikke å kreve store investeringer...

Beliggenhet på Internett er enda viktigere en beliggenhet i den fysiske verden. En flott webside ingen ser, har heller ingen nytte. Derfor er også søkemotoroptimalisering en helt nødvendig del av en moderne bedrifts oppgaver.

Vi lever i en medierevolusjon. En tid som revolusjonerer måtene rundt hvordan folk kommuniserer.

Over 90% av Norges befolkning er tilknyttet Internett.

Og over 73% av befolkningen er på Internett hver dag i 73 minutter.

Alt dette skjer nå mens papiravisene med gårsdagens nyheter og gjennomsnittlig lesetid på 15 minutter, taper kraftig terreng i mediemangfoldet.

Papiravisene mister lesere daglig i det nye mediaparadigme vi nå står ovenfor.

Fakta og research viser at dette er det viktigste medium, et virkemiddel som nå må bearbeides av alle typer selskap som ønsker å opprettholde konkurransekraften:

En av de beste og mest kostnadseffektive måter å markedsføre seg på er å bli synlig på nettet ved å rangere først i frisøket til de største søkemotorene, noe som igjen gir deg gratis trafikk til websidene dine. Mao. benytte søkemotoroptimalisering.

  • 72% klikker på de organiske søkeresultatene kontra betalte adwords annonser
  • 91,7% av nettbrukere benytter søkemotorer. (AC Nielsen)
  • 85% av brukere på søkemotorene går ikke videre etter at de har sett på de tre første sidene i søkeresultatet (De 30 første treffene i frisøket)
  • 52% av alle oppslag etter produkter og tjenester gjøres i søkemotorene, kun 30% i papirkataloger
  • 55% av alle e-handleskjøp skjer med søk i søkemotorene.
  • 33% av søkemotorbrukere mener at de selskapene/nettsidene som har topp-plasseringene i søkemotorene er de viktigste merkevarene (iprospect.com: Search Engine Optimization)
  • 80% av all målbar trafikk på Internett kommer fra søkemotorer.

Optimalisering mot en søkemotor handler ikke om å betale for oppføringer og annonser på nettet, dette er gratis organiske resultater, en ny gratis strøm av kunder og prospects til dine hjemmesider.

Organisk søkemotoroptimalisering er det å foreta den tekniske og kommunikative tilpasning av innholdet på en webside og forbedre dette i henhold til hva søkemotorene og standardene definerer er riktig for å forbedre rangering, i tillegg til å benytte de utenforliggende faktorer som også påvirker resultater og synlighet. Dvs feks. lenkebygging inn til siden din, artikkelmarkedsføring, registrering av profiler kataloger, sosiale medieplattformer, bokmerker/favorittmerking m.m.


Kun 23% klikker på betalte søkeresultater. (PPC).

Selv blant de som aktivt er ute for å handle er det kun 33% av som klikker på betalte annonser.

Og når du kjøper PPC annonser viser tester oss at disse produserer 25% lavere ROI enn den organiske trafikken du oppnår gjennom søkemotoroptimalisering.

Søkemotoroptimalisering skaper konkurransefortrinn ved at bedriften din blir mer synlig på Internett.

Søkemotoroptimalisering er kvantifiserbart og slik at du kan måle alle effekter og utviklingen du oppnår over tid.


Søkemotoroptimalisering er i dag uten tvil den mest effektive form for markedsføring på internett, da kostnaden som regel er en brøkdel av effekten det gir. I tillegg til at organiske treff oppfattes som mer nøytral informasjon enn det som presenteres i banner annonser og Adwords kampanjer som “lyser” betalt reklame. (Fordelen med disse virkemidlene er selvsagt umiddelbar trafikk)

Søkemotoroptimalisering går ut på å sørge for at nettsidene dine blir funnet i søkemotorene og at du kommer fremst i rekken på de sidene som eksponerer de nøkkelordene som er viktige for din bedrift.

91,7% av alle web-brukere benytter søkemotorer til å orientere seg (Kilde: Jupiter research).

Her i Norge søker hver av oss 6,5 ganger på en søkemotor hver dag, og det er ca 2,4 millioner av oss som er på web hver dag.

Det betyr at det foregår minst 15,6 millioner søk daglig bare her i Norge. Google er den klart dominerende søkemotoren på det norske markedet, med en markedsandel som anslås til over 90%. (Google leverer også fritekstsøket til Kvasir.)

Klikke her for å lese mer om søkemotoroptimalisering for bedrifter i Bergen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar